Okulumuza gelmek isteyen öğrencilerin sorularına cevaplar.

Okulumuza gelmek isteyen öğrencilerin sorularına cevaplar.

04.05.2018 2875

Soru: Okulunuza kayıt koşulları, kayıt için gerekli belgeler nelerdir?

 

Cevap: Okulumuzda 3 sınıf sınavla yerleşen öğrencilerin bulunduğu ATP sınıflarından oluşmakta, diğer sınıflar ise bakanlığımızın yaptığı merkezi yerleştirme ile öğrenci almaktadır. Yerleştirme kriterleri bakanlığımızın yayınladığı kılavuzdaki kriterlere göre olmaktadır. Sınav ya da merkezi yerleştirme haricinde herhangi bir şekilde kayıt işlemi olmamaktadır. Daha ayrıntılı bilgi almak için kendi okulunuzdaki rehber öğretmenlerinizden, müdür yardımcılarınızdan Liselere Geçiş hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

 

Soru: Okulunuzun spor alanı var mı?

Cevap: Spor salonu, halı saha, 2 tane açık basketbol sahası(6 tane basket potası) mevcuttur.

 

Soru: Kaçıncı sınıftan itibaren staja gidiliyor, staja gitmek zorundamıyım?

Cevap: Anadolu Teknik sınıflarında okuyan öğrencilerimiz sadece yaz döneminde sataja gitmekte olup, tercihen 11 ya da 12. sınıfın yazında mezunolmadan önce 40 iş günlük yaz stajına gitmek zorundadır. Anadolu Meslek sınıflarında okuyan öğrencilerimiz ise 12. sınıfta haftada 3 gün İşletmelerde Beceri Eğitim kapsamında işletmelere gitmek zorundadır. 

   

Soru: Okulunuzdaki bölümleri tercih edecek öğrencilerin ne gibi nitelikleri olmalıdır?

Cevap: Okulumuzdaki bölümler niteliği itibariyle sayısal yatkınlık ve ilgi gerektirmektedir. Bu bölümleri tercih edecek öğrencilerin sayısal derslerde ki akademik başarılarının yüksek olması bu alanlarda başarılı ve mutlu olmalarını sağlayacaktır.

   

Soru: Okulunuzdaki alanlardan mezun olan öğrencilerin tercih edebilecekleri Lisans (4 yıllık) programları nelerdir?

Cevap: Öncelikle bütün Mühendislik dalları. Ayrıca öğrenci üniversite hazırlık yönelimine göre alan dışı meslek dallarından herhangi birini de seçebilir.

   

Soru: Okulunuzdaki alanlardan mezun olan öğrencilerin ek puanla tercih edebilecekleri Ön Lisans (2 yıllık) programları nelerdir?

Cevap:  

04-05-2018

 

 

 















Soru: Üniversiteye devam etmeyen mezunların iş bulma olanakları nelerdir?

Cevap: Öğrencilerimiz üniversite okumasalar bile mezun olurken almış oldukları tekniker/teknisyen ünvanı sayesinde sektörde iş bulabilmektedir. Ayrıca okulumuz köklü bir yapıya sahip olduğu için geçmişten bu yana sahip olduğumuz işletme portföyümüz öğrencilere geniş iş bulma olanakları sunmaktadır. Bu olanaklardan yararlanabilmenin ön koşulu staj sırasında dikkat çeken bir performans ortaya koymak ve gayretli olmaktır.

  

Soru: Okulunuzdan mezun olan öğrencileriniz kendi işini kurabilir mi?

Cevap: Öğrencilerimize mezun olurken iş yeri açma belgesi verilmektedir. Bu belge ile kendi işyerlerini açabilirler.

 

Soru: Okulunuzda pansiyon mevcut mudur?

Cevap: Okulumuzda 96 öğrenci kapasiteli erkek öğrenci pansiyonu bulunmaktadır. Pansiyonda kalan öğrencilerimize günde 3 öğün yemek verilmekte, 24 saat sıcak su ve duş imkanları mevcut, TV dinlenme odası, çalışma odası v.b. hizmetlerimizden yararlanabilmektedirler. Daha ayrıntılı bilgi için Pansiyondan sorumlu müdür yardımcımızla iletişime geçebilirsiniz.

 

Soru: Okulunuzdan mezun olan öğrencileriniz kendi işini kurabilir mi?

Cevap: Öğrencilerimize mezun olurken iş yeri açma belgesi verilmektedir. Bu belge ile kendi işyerlerini açabilirler.

 

Soru: Okulunuzda sadece erkek öğrencilermi eğitim görmekte ve öğrenim şekli nasıl?

Cevap: Okulumuz karma eğitim vermekte olup normal eğitim vermektedir. Dersler sabah 08:30'da başlayıp ders bitişleri öğrencilerin sınıf düzeylerine göre 15:30 ile 17:10 arasında değişmektedir.